onsdag, oktober 09, 2019

Från insidan


Allt du gör, efter att du vet och vill, gör du från insidan. Det är anden som ditt verkliga jag, i enhet med Kristus och med alla andra. I kropp och själ sker en individuell differentiering, oändligt varierad, aldrig exakt detsamma. I anden förenas vi, där är Guds kärlek, gemenskap, frid och enhet. Där är Gud allt i alla, som Paulus säger.

Så Guds vilja sker inte någon annanstans. Vi är Guds vilja redan. Han vill oss och alla de händelser som sker med oss i erfarenhetens centrum. Hans vilja är oss och det som sker med oss. När vi handlar sker det i tro. Denna tro är den faktiska aktiviteten, det vi väljer att göra. Det är i vår ande som vi finner den djupa önskan efter frid och kärlek i Gud. I själ och kropp, utan andens ledning, finns endast förvirring och okloka val, där frestelser blir till långdragna eländen istället för att snabbt försvinna i Kristi blod.

I det nya livet handlar om vad du ser. Det du ser blir ditt liv. Ser du att varje människa är en ande som uttrycker sig kroppsligt? I medvetandet om att Jesus lever som oss, att Gud uttrycker sig som oss, kommer du också att se varje människa som ande. Och du finner den andliga enheten i den enda Personen som är Fadern.

Att se är att tro. Det är seendet som griper oss. I vår konsumtionsvärld förekommer mycket negativ tro. Man tror på yttre ting, yttre symboler. Man tror att man är rik genom pengar. Denna negativa tro finner ingen väg ut. Många skadas av denna negativa tro. Endast den verkliga tron kan läka dem, tron som ser anden i varje varelse, längtande efter gemenskapen med universum som Guds bildverk och uttryck för Hans kärlek.

Den negativa tron får människor att se allting utifrån den obehagliga sidan. Livet blir en enda ström av hot och jobbigheter. Allt blir svårt, tillfällen för vila och andhämtning mycket få. Läkemedel och terapi hjälper sällan på djupet. Anden i varje sådan människa längtar ständigt efter upptäckande tro, kärlekens tro i Faderns ständiga omsorg om oss.

Inga kommentarer: